עוגת לימון סטארבאקס, רק יותר טוב

הרכבה:

משמנים תבנית אינגליש קייק מלבנית בעזרת חמאה רכה. פעולה זו עוזרת לנו להדביק את נייר האפייה לתוך התבנית.
מוזגים עד חצי גובה ואופים ב165 מעלות כ45דקות.
(לנעוץ שיפוד עץ למרכז לוודא שהעוגה מוכנה לפני הוצאה מהתנור)

טיפ, בשביל לקבל גבעה יפה לאורך העוגה צריך לטבול לקקן בתוך שמן ולסמן קו שמן לאורך העוגה במרכז לפני הכניסה לתנור. או ב15 דקות הראשונות לפתוח מהר את דלת התנור ולחתוך בעזרת מספריים את הקרום בקוו אחיד לאורך העוגה לסגור את דלת התנור ולהמשיך באפייה🤙.

בסוף האפייה מחלצים את העוגה החמאה מהתבנית ומצננים כ15 דקות בטמפרטורת חדר.
בעזרת מברשת מספיגים את העוגה החמה עם הסירופ לימון בכל הצדדים.
נותנים לעוגה להתקרר כ 15 דקות נוספות.
מניחים על מגש אפייה נייר אפייה ועליה את העוגה שלנו.
מצפים בעזרת מברשת או פשוט מוזגים מעל את הציפוי לימון.
מחממים תנור ל100 מעלות ומייבשים את העוגה המצופה כ10 דקות בתנור.
זהו העוגה מוכנה.

מומלץ להמתין עד שהעוגה תתקרר לטמפרטורת חדר ולפני הגשה.
ניתן לאחסן בקופסה סגורה בטמפרטורת חדר עד 6 ימיים.

מצרכים:

עוגת לימון:
160 גרם סוכר לבן
גרידת לימון שלם
110 גרם ביצים
125 גרם קמח עוגות
3 גרם אבקת אפייה
70 גרם שמנת מתוקה
50 גרם חמאה מומסת או שמן
30ג רם ליקר למונצ׳לו (צ׳ייסר) אופציונלי

אופן הכנה של עוגת הלימון:
תוך כדי ערבוב בעזרת מטרפה מוסיפים
לתוך קערה גרידת לימון ,סוכר וביצים.
מוסיפים קמח לבן ואבקת אפייה.
מוזגים את השמנת המתוקה והחמאה המומסת או שמן במקום.
לסיום אפשר להוסיף ליקר לימונצ׳לו.

סירופ לימון: 
50 גרם מים
10 גרם מיץ לימון
30 גרם סוכר לבן

אופן הכנה סירופ לימון: 
שוקלים את כל החומרים בתוך סיר קטן ומביאים לרתיחה. שומרים בצד

מתכון לציפוי לימון:
גרידה מלימון שלם.
40 גרם מיץ לימון
220גרם אבקת סוכר

לערבב את אבקת הסוכר, גרידת לימון ומיץ הלימון בקערה עם מטרפה ולצפות את כל העוגה (אפשר גם כשהעוגה עדיין חמה)
מחזירים לתנור ל10דקות ב100 מעלות.

תפריט

דילוג לתוכן