עוגת לימון:
160 גרם סוכר לבן
גרידת לימון שלם
110 גרם ביצים
125 גרם קמח עוגות
3 גרם אבקת אפייה
70 גרם שמנת מתוקה
50 גרם חמאה מומסת או שמן
30ג רם ליקר למונצ׳לו (צ׳ייסר) אופציונלי
אופן הכנה של עוגת הלימון:
תוך כדי ערבוב בעזרת מטרפה מוסיפים
לתוך קערה גרידת לימון ,סוכר וביצים.
מוסיפים קמח לבן ואבקת אפייה.
מוזגים את השמנת המתוקה והחמאה המומסת או שמן במקום.
לסיום אפשר להוסיף ליקר לימונצ׳לו.
סירופ לימון:
50 גרם מים
10 גרם מיץ לימון
30 גרם סוכר לבן
אופן הכנה סירופ לימון:
שוקלים את כל החומרים בתוך סיר קטן ומביאים לרתיחה. שומרים בצד
מתכון לציפוי לימון:
גרידה מלימון שלם.
40 גרם מיץ לימון
220גרם אבקת סוכר
לערבב את אבקת הסוכר, גרידת לימון ומיץ הלימון בקערה עם מטרפה ולצפות את כל העוגה (אפשר גם כשהעוגה עדיין חמה)
מחזירים לתנור ל10דקות ב100 מעלות.